ib vogt – Expert in grootschalige zonne-energieprojecten

> 40 GWp

Zonne-energieprojecten in ontwikkeling

> 2,2 GWp

Bestaande zonne-energieprojecten en in aanbouw

> 826 MWp

Exploitatie en Onderhoud

Sinds de oprichting in 2002, is ib vogt GmbH gespecialiseerd in de ontwikkeling, het ontwerp, de financiering, de EPC (‘Engineering, Procurement & Construction’), en de werking en onderhoud van grootschalige zonneparken. Met ons hoofdkantoor in Berlijn, ontwikkelt ib vogt kwalitatief zeer hoogstaande turnkey zonneparken, ontworpen en uitgewerkt in Duitsland.

Sinds 2009 heeft ib vogt zonneparken gerealiseerd van in totaal meer dan 2,2 GWp , waarvan reeds 400 MWp is gebouwd in Nederland. Al deze projecten werden op tijd volbracht en dit binnen budget en volgens internationale en ib vogt’s strikte kwaliteitsvoorwaarden.

ib vogt heeft meer dan 540 experts in dienst met ervaring in alle verschillende fases van de ontwikkeling en bouw van een zonnepark.

ib vogt is internationaal actief met vestigingen en samenwerkingsakkoorden in Duitsland, het Verenigd Koninkrijk, Nederland, Ierland, Spanje, Polen, Canada, de Verenigde Staten, Zuid-Amerika en de Caraïben, Australië, Indië en Zuidoost Azië, het Midden-Oosten en Afrika.

Voordelen – ib vogt als uw partner

Plaatselijke Ontwikkelaars

 • Wij bieden evenwichtige, langlopende partnerschappen , zodat we lokale knowhow kunnen combineren met onze internationale deskundigheid op het gebied van technologie, financiering en de toeleveringsketen voor de gemeenschappelijke ontwikkeling van projecten.
 • Wij investeren zowel in de eerste als vergevorderde ontwikkelingsstadia.
 • Wij onderhouden uitstekende relaties met banken, investeerders, inkopers, ontwikkelingsfinancieringsinstellingen (DFI's) en exportkredietinstellingen (ECA's).
 • Volledig geïntegreerde benadering van concept tot turnkey oplevering, ondersteund door uitgebreide financieringsmogelijkheden.

Investeerders en Kredietverstrekkers

 • Wij stellen uitgebreide financieringsmodellen samen op basis van onze ervaring in multi-source financiering en sterke interne projectfinanciering, maar ook op juridisch vlak en op het gebied van transacties.
 • Als het gaat om de oplevering van projecten hebben wij een aanzienlijk trackrecord voor wat betreft kwaliteit, tijd en budget.
 • Dankzij de eersteklas relaties die wij onderhouden met onze leveranciers kunnen wij de beste componenten en de scherpste prijzen aanbieden.
 • Onze klanten zijn onder andere toonaangevende en gerenommeerde financiële instellingen en fondsen.

Turn-key Investeerders en Klanten

 • Wij leveren turnkey zonne-energieprojecten met aantrekkelijke risicogewogen rendementen.
 • Wij bieden een allround dienstverlening: van projectontwikkeling tot het einde van de levensduur, voorzien van gedegen documentatie en certificering.
 • Wij selecteren de beste leveranciers en componenten en combineren die met Duitse engineering voor lange levensduur, hoge prestaties en betrouwbaarheid.

Voorbeeld van een ib vogt zonnepark

Scaldia, Nederland, 2018

 

Gemeente

Vlissingen en Borssele

Geïnstalleerd Vermogen

54.500 kWp

Aantal Panelen

140.084 

Huishoudens

12.950

Status

SDE+ toegekend

Start Bouw

Q2 2018

Scaldia is een 54,5 MWp zonnepark gesitueerd onder een hoogspanningslijn aan de rand van de Sloehaven in Zeeland op het grondgebied van de gemeenten Vlissingen en Borssele. Het project werd ontwikkeld door Solarpark Zeeland en is nu in eigendom van ib vogt solar GmbH die het project ook zal bouwen. 

 De ongeveer 140.000 panelen zullen in de loop van 2018 in een oost-west oriëntatie worden geplaatst om zo het beste rendement voor deze locatie te verzekeren. Het project zal stroom opwekken voor meer dan tienduizend huishoudens.

Profiteer van de internationale expertise en de ervaring die ib vogt heeft opgedaan sinds 2002 met de ontwikkeling, het ontwerp en de realisatie van grootschalige zonneparken. Ervaar een hoog niveau van betrokkenheid, betrouwbaarheid en efficiëntie.

In heel Europa en ook daarbuiten beheert ib vogt een grote portefeuille aan zonneparken en is verantwoordelijk voor de verschillende fases van hun ontwikkeling – van het ontwerp, de selectie van de zonnepanelen, de financiering van het project tot aan de bouw en het beheer van het operationele park.

 

In de Energieagenda bevestigt de Rijksoverheid dat zij grote ambitie heeft om elektriciteit in Nederland volledig duurzaam te produceren en bovendien een CO2-arme energievoorziening te verzekeren die veilig, betrouwbaar en betaalbaar is.

 

Om deze overstap naar duurzame energie te stimuleren, neemt de overheid verschillende maatregelen om onder andere de ontwikkeling van grootschalige zonneparken te stimuleren en zo de groei en het gebruik van zonneenergie te bevorderen en te vergroten.

 

De ontwikkeling van deze zonneparken neemt snel toe en het is dan ook nu het juiste moment voor grondeigenaren om te profiteren van deze groeiende tendens en een langjarig en stabiel inkomen van hun gronden te verzekeren.

Een handleiding voor grondeigenaren

ib vogt, een Europese marktleider in de ontwikkeling van grootschalige zonneparken, stelt u een unieke kans voor om samen de opbrengst van uw gronden te verhogen.

Meer weten»